018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Početak izgradnje socijalnih stanova za petnaestak dana (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Predstavnici Gradske stambene agencije i “Tončev gradnje“, potpisali su ugovor na osnovu kojeg bi za petnaestak dana, trebalo da počne izgradnja 70 socijalnih stanova u ulici Majakovskog u Duvaništu. Ovaj Projekat, Republika finansira sa četrdeset šest miliona, a Grad sa 156 miliona dinara. Rok za završetak je maj naredne godine.

Ukupno će biti sagrađeno 4090 kvadrata stambenog prostora. Osamsto kvadrata će se izdavati, a ostatak će biti namenjeno prodaji socijalnim kategorijama stanovništva po ceni nižoj od tržišne.

Početak gradnje 70 socijalnih stanova planiran je za 2012. u ulici Petra Aranđelovića, gde je deo trebalo da finansira Evropska investiciona banka. Prvi tender je, međutim, propao, jer je banka nudila svoje uslove po kojima za izgradnju kapitalnih investicija mogu da konkurišu i strane kompanije.

Na istom prostoru prethodnih godina izgrađene su 4 lamele sa 140 socijalnih stanova, čija je cena bila 756 evra po kvadratu. Ovoga puta 70, od jednoiposobnih do trosobnih, stanova biće locirano u dve lamele.

Povezane vesti