018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Početak godine loš za pijacu (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Kraj januara i početak februara loši su za pijacu, kažu prodavci. Da li zbog toga što je oko praznika dosta novca potrošeno ili zbog visokih cena, tek manji broj Nišlija se odlučuje da na pijacama ostavi nešto veću svotu novca.
Preiod slava je prošao, pa je gužva na pijacama manja nego inače. Ipak, prodavci veći nalet kupaca očekuju početkom naredne nedelje zbog Svetog Jovana. Kada govorimo o cenama, mišljenja su podeljena. Najveći broj kupaca kaže da se retko maše za novčanik zbog nedostatka novca
Na pijaci Boško Buha cene su mahom iste kao i u proteklom periodu. Cena kiselog kupusa je oko sto dinara po kliogramu, a toliko koštaju i pihtije. Tegla ajvara i ljutenice staje od 400 do 500 din. Često se traži, kažu prodavci, paradajz u flaši a on košta oko 200 dinara. Iako su cene svežeg povrća i voća nepromenjene, prodavci se i dalje žale na slabu prodaju.
Cena cvekle, rotkve, luka i krompira se kreće se od 50 do 60 dinara, dok šargarepa košta sto dinara. Na kvantaškoj pijaci cene su nešto niže, pa se oni koji kupuju veće količine odlučuju za nju. Kilogram šargarepe košta između 40 i 50 dinara, a toliko novca je dovoljno izdvojiti i za luk i krompir. Kilogram domaćeg paradajza je oko 80 dinara, dok je džak krompira, od deset kilograma 300 dinara.