018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počeo sastanak Vučić – Pastor o formiranju vlade

Od:
Komentari: isključeni

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić danas bi trebalo da otpočne konsultacije o formiranju nove vlade razgovorom sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Ištvanom Pastorom.
Vučić je u subotu, posle sednice Predsedništva SNS, izjavio da će nova vlada biti formirana do 25. aprila, da će imati maksimalno 19 članova, i da će politika vlade biti politika agresivnog zapošljavnja i jačanja privatnog sektora.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da razgovori koji danas počinju između Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza vojvođanskih Mađara nisu klasični pregovori, jer „jedna strana ima većinu i vodi celu priču“.
„Ovo je želja i SNS i naše koalicije da se pokuša postizanje što šireg dogovora, jer je i za reforme i probleme koji nas očekuju potrebna što veća podrška i u parlamentu i u javnosti“, rekao je Ljajić.
Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović izjavila je da buduća Vlada Srbije neće imati 100 dana da se uigrava, a da će u toku leta imati prve rezultate.
„Mi smo rekli da ćemo do 30. juna doneti mnoge reformske zakone. Manja vlada mora da bude efikasnija, a rekli smo i da će se izvršiti i reforma državne uprave“, rekla je Mihajlović za Radio-televiziju Srbije.
Posle danasnjih razgovora sa Ištvanom Pastorom, Vučić će kako je najavio, se u utorak sastati sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem i da će na razgovor pozvati i NDS, ali da to ne znači da će biti koalicije.