018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počeo Sajam sireva u Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Na Trgu kralja Milana održan je Sajam najkvalitetnijih sireva clanova klastera “Jug”. Ovom manifestacijom otpočeli su Sajamski dani Niša 2013. čiji je cilj promocija proljoprivredne proizvodnje, prerade i tradicionalnog načina života na jugu Srbije, kažu organizatori.

Različite vrste sireva i mlečnih proizvoda, pa i čuveni belmuž, Nišlije su danas mogle da probaju u centru grada. Dvanaest mlakara iz nišavskog, jablaničkog i pirotskog kraja ponudile su svoje najbolje proizvode. Pored mlečnih proizvoda, degustirale su se I gibanice, a nisu izostali ni tradicionalni suveniri.

Južna Srbija ima kapacitete za razvoj stočarstva, kažu organizatori, ali su neophodna dalja ulaganja. Projekat prekogranične saradnje sa Bugarskom, Eko milk, daje priliku mlekarima da razmene iskustva i unaprede svoju proizvodnju i preradu mleka.

Sajmom sireva otpočeli su Sajamski dani Niša 2013. koji ce trajati do 4. oktobra. Nišlije će do tada imati priliku da degustiraju vino, proizvode od voća, povrća i lekovitog bilja, uživaju u izložbi cveća, ali i da posete sajam koza i ovaca koji će se održati u Tvrđavi. Niš ce na Sajmskim danima promovisati poljoprivredu, preradu i tradiciju Juga, kažu u Upravi za poljoprivredu i razvoj sela.

Povezane vesti