018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počeo redovni saobraćaj sa niškog aerodroma (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Letom za Malme avionom mađarskog ‘’Viz Era’’, danas je posle godinu ipo dana ponovo otvoren redovni avionski saobraćaj sa niškog aerodrome “Car Konstantin Veliki’’. Ka ovoj destinaciji putnici će biti prevozeni tri puta nedeljno. Od 29. juna, takođe sa niškog aerodroma, startuje i redovna linija za Bazel.
Na niški aerodrom avion Viz Era je sleteo sa putnicima iz Malmea. Posle pola sata ka toj destinaciji otputovali su žitelji jugoistočne Srbije koji odlaze kod rođaka ili se u Švedsku vracaju sa odmora.
Popunjenost kapaciteta u jednom i drugom smeru je između 80 i 90 odsto. Ka Malmeu, početna cena avionske karte u jednom smeru je 1700 dinara, dok je povratna dvostruko veća.
Do sada na niškom aerodromu najviše je realizovan kargo, poslovni i povremeno putnički saobraćaj. Avion sa putnicima Montenegro Erlajnsa poslednji put je sleteo na ovdašnju pistu oktobra prošle godine. Zato se dolazak WIZ ERA smatra novim početkom rada Niškog aerodroma.
Niški aerodrom će zarađivati po tri evra od svakog dolazećeg putnika, kaže direktor Vladica Đurđanović. Od 29.juna kreće i linija ka Bazelu koja će putnike prevoziti ponedeljkom i petkom od 19 sati i pet minuta. Početna cena karte u tom slučaju biće 2300 dinara. U planu je i obnova pregovora sa Er Srbijom, a rezultat tog dijaloga biće poznat do sredine jula.