018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počeo popis samačkih staračkih domaćinstava (VIDEO)

U Nišu je počeo popis samačkih staračkih domaćinstava sa ciljem da se utvrdi brojčano stanje i socijalni status ovih domaćinstava kako bi se izradile socijalne karte i utvrdilo na koji način može da im se pomogne, kaže gradski većnik Branislav Ranđelović. Projekat je finansiralo Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike, a realizuju ga „Pokret trećeg doba“ i Centar za socijalni rad „Sveti Sava“.

Neki od ciljeva ovog projekta su veće razumevanje u lokalnoj samoupravi za probleme sa kojima se susreću stari, iznalaženje novih načina za pomoć ovoj ciljnoj grupi, edukacija starije populacije o konkretnim uslugama socijalne zaštite na koje imaju pravo, kao i stvaranje baze podaka za socijalnu kartu.

Anketa koja će se obavljati u domovima anketiranih je izabrana kao najpouzdanija metoda, imajući u vidu da se radi o stanovnišvu koje najviše vremena provodi u svom domu iz raznih razloga. Anketare će, dodaje Ranđelović, naši stariji sugrađani lako prepoznati po karticama sa logoom Ministarstva prosvete na kojima piše „Anketar“.

Obrada podataka i konačno formiranje i definisanje izgleda baze će se realizovati u saradnji sa Centrom za socijalni rad, po okončanju popisa staračkih domaćinstava na terenu, gde će se i nalaziti gotova baza podataka. Popis bi trebalo da bude okončan u narednih nekoliko nedelja.

Povezane vesti

  • Megi

    Odlična ideja! Svako ko pripada toj kategoriji treba da aktivno uzme učešće u popisu!