018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počeo 8. Međunarodni festival folklora (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Svečanim defileom kroz Obrenovićevu ulicu, uz pesmu I igru kod spomenika Oslobodiocima Niša I koncertom u amfiteatru na Keju, počeo je 8. Međunarodni studentski Festival folklora. Organizator manifestacije je osmu godinu za redom – Studentski kulturni centar, a domaćin akademski folklorni ansambl “Oro”.
Niš će , ove godine, ugostiti 450 učesnika iz šest zemalja : Bugarske, Grčke, Poljske, Republike Srpske, Rumunije, Rusije I , naravno , naše zemlje.
Nastupe studentskih folklornih ansambala će, osim Niša, moći da vide I građani Bele Palanke, Vladičinog Hana I Knjaževca. Studentski kulturni centar je već osmu godinu organizator “praznika folkora”, a ugostiti 450 učesnika nije jednostavno.
Grad Niš je I ove godine podržao Festival, a Festival je otvorio zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.
Finalni spektakl planiran je za 20.juli na Letnjoj pozrnici.Koncert počinje u 20 sati I 30 minuta, I tada će publika moći da vidi nastupe svih učesnika.Karte , po ceni od 200 dinara su već u prodaji I mogu se kupiti svakog radnog dana od 09.00 do 14.00 sati u prostorijama SKC-a u zgradi Univerziteta i na prodajnim mestima- ispred Kalče, kod „Konja “ i kod „Sata“ u parku Svetog Save.