018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počelo uređenje glavnih gradskih saobraćajnica (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U Nišu je počelo takozvano odsecanje udarnih rupa na glavnim gradskim saobraćajnicama, da bi za dan dva počelo njihovo popunjavanje hladnom masom. Iz Direkcije za izgradnju grada kažu da je reč o privremenom rešenju, do zavrsetka tendera za redovno održavanje.

Sa 30 tona hladne mase privremeno će najpre biti popunjene udarne rupe na glavnim gradskim saobraćajnicama. Radovi su počeli na zahtev javnosti, jer nije okončan tender na osnovu koga bi bilo angažovano preduzeće na poslovima redovnog održavanja ulica.

Tender za redovno letnje održavanje trebalo bi uskoro da bude završen. Sa izborom izvođača se kasni, jer su se drugoplasirani i trećeplasirani ponuđači „Trejsi preduzeće za puteve Niš“ i „PZP Zaječar Starbag“ žalili na neispravnost postupka. Republička agencija za javne nabavke odgovorila je da firma „MD gradnja“, koja je bila prva na tenderu, treba da dostavi dodatnu dokumentaciju. U međuvremenu, pitanje krpljenja udarnih rupa postajalo je sve urgentnije.

Javna nabavka za hladnu masu kostala je 320.000 dinara. Za sada je u planu sanacija 23 naprometnije gradske ulice. Ovogodišnjim Programom redovnog održavanja ulica, koji će početi da se realizuje posle završenog tendera, za grad je namenjeno sedamdeset, a za sela četrdeset miliona dinara. Za periodično održavanje gradskih saobraćajnica predviđeno je takođe sedamdeset, dok je za sela izdvojeno pedeset šest miliona dinara.

Povezane vesti