018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počelo uklanjanje divljih deponija (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Iako na seoskom području u okolini Niša postoji organizovan odvoz smeća, iz godine u godinu divlje deponije nastaju na istim mestima. Njihovo uklanjanje grad godišnje košta 20 miliona dinara, rekao je povodom početka akcije čišćenja otpada u Donjem Međurovu, direktor JKP Mediana Bratislav Vučković.
On je apelovao na građane da se bolje ponašaju prema okruženju u kojem žive i pozvao komunalnu inspkeciju da oštrije kažnjava nesavsne Nišlije.
Za uklanjanje divljih deponija, samo u Donjem Međurovu JKP Mediana potrošiće 200 hiljada dinara, jer kamioni i budldožer ovog preduzeća moraju da urede dva i po hekatra na kome se trenutno nalazi oko 400 kubika smeća. Meštani ovog sela kažu da je ova deponija za šest godina čišćena nekoliko puta, ali da na ovom mestu otpad odlažu i građani iz drugih obližnjih sela.
Uklanjanje divlje deponije u Donjem Međurovu trajaće najamnje tri dana, kaže direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković I dodaje da je na teritoriji Niša locirano još mnogo površina koje nesavesni građani zatrpavaju otpadom.
U sredu, 26.februara ekipe JKP “Mediana” čistiće deponije na Romskom groblju, zatim 27. februara u selu Hum, kako bi mogao da se uredi atarski put, a u petak, 28. februara čistiće naselje Brzi Brod.