018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počelo suđenje žandarmima, okrivljeni negirali krivicu

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Suđenje osmorici pripadnika žandarmerije, koji se terete za prebijanje Andreja Vučića, Predraga Malog i dvojice vojnih policajaca tokom prošlogodišnje Parade ponosa, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu, a okrivlljeni su negirali krivicu.

Glavni pretres počeo je čitanjem optužnice kojom se žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić , Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić i Mitar Milosavljević terete za krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe i zlostavljanje i mučenje u saizvršilaštvu, dok je Rade Matić optužen za zloupotrebu službenog položja.

Tužilac je kao svedoke predložio policijske službenike Miroslava Badića i Predraga Ćirkovića, službenika vojne policije Darka Kostića, novinarku i snimatelja televizije N1 Jelenu Zorić i Slobodana Španića kao svedoke Đorđa Gačanovića Darinku Mitrović.

Tužilac je takođe zatražio da se ispitaju i oštećeni brat premijera Srbije Andrej Vučić, brat gradonačelnika Beograda Predrag Mali i vojni policajci Saša Stanković i Saša Jovanović.

Odgovarajući na optužnicu, advokat Predraga Mitrovića Zoran Saveljić istakao je da je ona krivo postavljena, jer se u radnjama optuženog Mitrovića ne stiču elementi krivičnog dela.

On je istakao da Mitrović nije znao da u tom incidentu učestvuju vojna lica i dodao da Andrej Vučić nije vojno lice niti je vršio vojni zadatak.

Kao svedoke predložio je Ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, komandanta žandarmerije Milenka Božovića, policajce Senada Koštića, Nebojšu Anđelkovića, Dragana Šekarića, Predraga Ćirkovića, Miroljuba VIdojkovića i Miroslava Badića.

Zatražio je i da se kao dokaz pribavi od vojnih vlasti plan obezbeđenja i patrolni list za Stankovića i Jovanovića i suočenje oštećenih sa okrivljenima.

Tanjug 30.04.2015 12:36
Foto Tanjug, D. Stanković