018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počelo renoviranje C paviljona u Kazneno-popravnom domu

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Radovi na renoviranju C paviljona u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu otpočeli su juče, a planirano je da budu ponovo useljeni u roku od sedamdeset radnih dana, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

C paviljon je jedan od tri paviljona koji su daleke 1910. godine kada su izgrađeni, činili tada poznati „Prvi paviljon“. Prvu temeljnu rekonstrukciju taj deo je doživeo tek 1974. godine kada je podeljen u tri zasebne celine sa posebnim ulazima i kada su formirani sadašnji A, B i C paviljoni u njegovom sastavu.

Polovinom i krajem prošle decenije obnovljena su i modernizovana prva dva paviljona a sada je počela temeljna rekonstrukcija poslednjeg segmenta „Prvog paviljona“.

„Kolektivne sobe“ u kojima je bilo smešteno i po četrdesetak osuđenika, biće zamenjene manjim, funkcionalniim sobama koje će imati vlastite mokre čvorove sa kupatilima. Svako od tri krila obnovljenog „C“ paviljona dobiće uređenu prostoriju sa čajnom kuhinjom koja će biti namenjena dnevnom boravku osuđenih lica, navedeno je u saopštenju.

Nakon rekonstrukcije i obnove C paviljon će moći da primi 264 osuđenika.

Izvođač radova je „Neimar projekt“, a vrednost predviđenih radova je 50,3 mil EUR dinara. Završetak radova je predviđen za 70 radnih dana

 

Povezane vesti