018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počelo postavljanje rampi za invalide

Komentari: isključeni
Tagovi:

Počelo je postavljanje betonskih pristupnih rampi za invalide u stambenim zgradama u Nišu. Krenulo se od ulice Pariske komune, gde će oni koji funkcionišu uz pomoć invalidskih kolica, u više stambenih zgrada od danas ulaziti – bez problema.

U planu je da do naredne godine sve zgrade u Nišu dobiju adekvatne prilaze za invalide, rekli su novinarima predsednik Skupštine Mile Ilić i direktor “Nišstana“ Nenad Hafner, koji su obišli radove. Prve, nove pristupne rampe za invalide danas su izbetonirane na ulazima 1 i 3  u ulici Pariske komune. Do kraja godine će u većini stambenih zgrada u Nišu biti urađeno isto, kaže predsednik SG Niša, uz poziv svim skupštinama stanara da se jave Udruženju paraplegičara.

U Nišu treba još puno raditi na uklanjanju arhitekstonskih barijera, kažu u Udruženju paraplegičara. Novi prilazi u ulici Pariske komune su za nekog mrvica, a za njih mnogo, kaže jedan od članova.

Radove izvodi Javno preduzeće Nišstan, iz čijih se sredstava redovnog održavanja finansira postavljanje betonskih rampi. Vlast najavljuje da će adekvatne prilaze sugrađani u kolicima dobiti na svim mestima. Prema rečima predsednika Skupštine – ravnopravnost za sve, to je jedan od osnovnih zadataka.

 

 

Povezane vesti