018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počelo otvaranje ponuda za izradu suvenira

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niš će uskoro dobiti suvenir Grada posvećen Milanskom ediktu i caru Konstantinu, a koji će u godini jubileja, biti prepoznatljiv simbol, rekao je za NTV, direktor TON-a, Uroš Parlić.

Komisija je počela danas da razmatra pristigle ponude udruženja i pojedinaca i očekuje da će 3 najbolje biti sprovedene u delo.

Novina u godini jubileja, biće i specijalni autobus, kojim će turisti moći da obilaze značajne niške lokalitete, najavljuje Parlić.

Otvaranje ponuda za izradu suvenira Grada počelo je danas, a konačna odluka o tome koji će proizvodi, kao simbol Niša, biti ponuđeni turistima biće doneta do kraja nedelje, kaže za NTV, v.d. direktora Turističke organizacije Niš, Uroš Parlić.

Suvenir bi trebalo da sadrži autentične kulturne, istorijske, ali i savremene karakteristike grada. Takođe, mora da bude ukrasni ili upotrebni predmet, nastao po originalnim rešenjima dizajnera i umetnika, namenjen turističkoj promociji grada i obeležavanju jubileja.

Radove ocenjuje petočlana komisija, koju čine stručnjaci iz oblasti umetnosti, dizajna, istorije, etnologije i turizma. A pobednike očekuje novčana nadoknadu, i to za 1. mesto 45.000, za drugo 30.000 i za treće 25.000 dinara.)

Turisti će u Nišu imati i priliku da vide nešto sa čime su do sada mogli da se sretnu samo u velikim svetskim metropolama – turističkim autobusom. Na mapi će, između ostalog, biti Mediana, Logor na Crvenom krstu, Čegar, Ćele-kula, Kamenički vis, a u cenu celodnevne karte, osim vožnje biće uračunata i cena ulaznica na ove lokalitete.

Povezane vesti