018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počelo krpljenje udarnih rupa na ulicama dve gradske opštine (VIDEO)

Počelo je krpljenje udarnih rupa na teritoriji opština Medijana i Palilula, kao i na seoskim područjima, kažu iz Direkcije za izgradnju grada. Tender za izvođača radova za ostale tri gradske opštine još nije završen, a kako kažu u Direkciji, biće kada komisija republičke Službe za javne nabavke reši žalbu jednog od ponuđača na tenderu.

Mašine PZP “Trace” izašle su na niške ulice, a udarne rupe počeli su da krpe najpre na Trgu kralja Aleksandra Karađorđevića, Obilićevom vencu i duž Dušanove ulice. Putari su to činili i kod Merkatora, u ulici Branka Miljkovića i na Trošrini do Delijskog visa.

Sa PZP “Trace” Grad je potpisao ugovore za redovno i urgentno održavanje ulica i puteva na teritoriji GO Medijana i Palilula, kao i za seoske puteve. Za godišnje održavanje ove dve gradske opštine izdvojeno je ukupno 65 miliona dinara, kažu u Direkciji za izgradnju grada. Tender za izvođača radova za ostale opštine još nije završen, a kada će biti zavisi od komisije republičke Službe za javne nabavke. Naime, jedan od ponuđača žalio se  zbog nepotpune dokumentacije izabranog izvođača. Za rešavanje prethodne žalbe u slučaju tendera koji je završen, komisiji je trebalo 3 meseca, pa je neizvesno kada će početi krpljenje rupa u ostalim opštinama, kažu u Direkciji.

Udarne rupe koje predstavljaju veliki problem vozačima već nekoliko meseci, krpiće najpre na frekventnijim saobraćajnicama, po prijavi inspekcija, komunalaca, saobraćajne policije ali i građana, dodaju u Direkciji za izgradnju.

Povezane vesti

  • DostaJeBiloNiš

    Krpljenje je počelo, ali rupe i dalje stoje, samo što su sad spremljene za zatvaranje. Izvođači radova nikakav problem ne vide što rupe po nekoliko dana čekaju na obradu a zapravo se tada najviše cepaju gume.