018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počelo evidentiranje neregistrovanih vozila (VIDEO)

Komentari: isključeni

Niška komunalna policija krenula je u akciju evidentiranja neregistrovanih vozila i onih sa isteklom registracijom koji su parkirani na javnim površinama. Trenutno se na vozila postavljaju upozorenja, dok bi uklanjanje trebalo da krene za dve do tri nedelje ukoliko ovi automobili i dalje budu bili na ulicama. Inicijativu je pokrenuo predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić.

Prva faza ove akcije krenula je pre nekoliko dana kada su obaveštenja ostavljana na vozila u Jadranskoj ulici, dok se danas nastavila u ulici Dragiše Cvetkovića i okolnim ulicama. Kako je objasnio zamenik Skupštine grada Nenad Stanković, akcija, u koju su uključene brojne službe, sprovodi se u skladu sa odlukom o komunalnom redu koju je Skupština usvojila 25. avgusta.

U Komunalnoj policiji kažu da je planirano da evidentiranje bude završeno u narednih desetak dana, a nakon obrade podataka krenuće se sa uklanjanjem onih vozila koja, kako ističu, nelegalno zauzimaju prostor za parkiranje i narušavaju komunalni red.

Akcijom će biti obuhvaćena i vozila koja nisu registrovana, a prodaju se na divljim auto-placevima na brojnim lokacijama u gradu. Ako se vozači ogluše o obaveštenja komunalne policije, ekipe Parking servisa će zapleniti njihova vozila. U tom slučaju vozač će morati da plati kaznu, a ako to ne učini u zakonskom roku od 120 dana, vozilo ide na licitaciju.

 

 

Povezane vesti