018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počeli Dani višnje na Oblačinskom jezeru (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Tradicionalna manifestacija Dani višnje počela je danas na Oblačinskom jezeru. Prvog dana je održano takmičenje u spremanju jela od višanja, ali i riblje čorbe i paprikaša, dok će se tokom večeri birati prvi glas oblačinske višnje. Manifestacija će biti završena u nedelju humanitarnim koncertom popularnog rok benda Riblja čorba.

Voće koje, kažu poznavaoci, ima idealan odnos slatkoće i kiselosti dragocen je sastojak pita i kolača. A, hoće li višnja ove sezone proizvođačima biti slatka ili, pak, kisela, zavisiće od njene otkupne cene.

Brojni gurmanluci od višanja predstavljeni su na Danima višnje na Oblačinskom jezeru, a kreatori najukusnijih dobiće i nagrade. Osim kolača, na Oblačini se zavrteo i ražanj, a dimili su se i kazani sa ribljom čorbom.

Za razliku od prethodnih godina kada je manifestacija trajala samo jedan dan, ove je opravdala naziv “Dani višnje“ budući da se održava tokom celog vikenda.

Koncert kultnog rok sastava biće humanitarnog karaktera, jer će sav prihod od karata po ceni od 200 dinara biti uplaćen na račun za pomoć stanovništvu u poplavljenim područjima.

Povezane vesti