018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

POČELA ŠKOLA ZA FUDBALSKE SUDIJE

U prostorijama Fudbalskog saveza Niša počela je škola za fudbalske sudije i ona će trajati do sredine marta. Tokom ovog perioda mladi će se upoznati sa pravilima fudbalske igre, koje će odmah po završetku škole moći da primene i na terenu. Sa budućim sudijama radiće eminentni stručnjaci, a jedan od njih će biti i internacionalni niški sudija Danilo Grujić, koji je dugo godina u timu Milorada Mažića.
Zainteresovani kandidati na prvi čas o Pravilima fudbalske igre došli su se sa jednim ciljem– da postanu dobri delioci pravde i jednom želju – da nekada sude kako oni kažu velike utakmice kakve u karijeri ima Milorad Mažić.

Ovogodišnja škola fudbalskih sudija okupila je 33 kandidata, čiji je prosek godina ispod 18. Škola će trajati tri nedelje, a u tom periodu polaznici će se upoznati sa pravilima fudbalske igre i načinu kako da ih što bolje primenjuju. Predavači će biti eminentni stručnjaci, bivše i sadašnje fudbalske sudije. Među će se naći i internacionalci Danilo Grujić, Sreten Vasić, Jovan Grujić, te Nikola Miljković koji je sudio Superligu u staroj Jugoslaviji.

Kako kažu u Fudbalskom savezu Niša, ovo je 72 škola za fudbalske sudije. Niš je oduvek imao uspešne delioce pravde. Iz starije generacije sigurno će ostati upamćen čuveni Milivoje Gugulović, koji je delio pravdu u finalu Kupa Evropskih šampiona, današnje UEFA Lige Šampiona. Pravi predstavnik Niša i Sudijske organizacije danas sigurno je internacionalac Danilo Grujić, koji je dugo godina u timu Milorada Mažića.