018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počela rekonstrukcija i izgradnja niškog Kliničkog centra (VIDEO)

Komentari: isključeni

I zvanično započela rekonstrukcija i izgradnja Kliničkog centra u Nišu u prisustvu ministarke zdravlje prof. dr Slavice Đukić Dejanović.

Postavljanjem kamena temeljca za novi Klinički centar iz sredstava predpristupnih fondova Evropske unije obistinila se najava Vlade Srbije da se niški Klinički centar svrstava u državne prioritete. Klinički centar Niš prvi je klinički centar u Srbiji gde su počeli radovi u okviru projekta „Rekonstrukcija četiri Klinička centra u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac.

Ministarka Đukić Dejanović rekla je povodom postavljanja kamena temeljca da je srećna što unapređenje celokupnog zdravstvenog sistema kreće upravo iz Niša.

Direktor niškog Kliničkog centra prof. dr Zoran Radovanović ističe da će ova zdravstvena ustanova biti stožer zdravstvenog sistema juga Srbije i dodao da ova rekonstrukcija predstavlja najveću investiciju u Nišu u poslednjih nekoliko decenija.

Novi objekat KC Niš imaće 26 000 kvadratnih metrara, dok će biti rekonstruisano 48 000 metara kvadratnih. Takođe, najavljeno je i otvaranje 17 novih operacionih sala.