018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počela prodaja letnjih aranžmana (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako sezona zimovanja još traje, ima Nišlija koji uveliko rezervišu aranžmane za letovanja. U turističkim agencijama kažu da su sa prodajom aranžmana za leto 2014-te krenuli još i pre Nove godine, a nastavili odmah posle praznika. Na ceni je, kao i prošle godine, Grčka.

Letovanja u decembru i januaru rezervišu uglavnom penzioneri i zaposleni u državnim ustanovama i javnom sektoru, odnosno oni sa stabilnijim primanjima zbog otplate na rate. Tu su i popusti za ranu uplatu.

Cena aranžmana, kako dodaju u ovoj agenciji, ima i dalje presudnu ulogu pri donošenju odluke o letovanju.

„Za svega nekoliko evra klijenti su spremni da odustanu od aranžamana za koji su zainteresovani i odaberu drugi, iako on nudi gori smestaj“, kažu u ovoj agenciji. Hoteli na Halkidikiju i u Olimpijskoj regiji i dalje su u žiži interesovanja Nišlija.

U niškim turstičkim agencijama kažu da su s obzirom na loše ekonomske prilike i besparicu na jugu Srbije, prodali iznenađujuće veliki broj arnažmana za doček nove godine u instranstvu. Najveći broj Nišlija otputovao je u Ohrid, Beč, Budimpeštu i Istanbul, ali je bilo i onih koji su najluđu noć proveli u Londonu, Moskvi ili drugim svetskim metropolama.

Što se tiče zimovanja, prodaju se sasvim dobro. Nišlije se uglavnom odlučuju da na skijanje odu u bugarske centre Banjsko i Borovec, ali ima i onih, doduše malobrojnih, koji skijaju u Francuskoj i Italiji.

 

Povezane vesti