018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počela pripremna nastava za upis na fakultete (VIDEO)

Komentari: isključeni

Na pojedinim niškim fakultetima počela je pripremna nastava za prijemne ispite. Za buduće studente Mašinskog fakulteta časovi matematike su besplatni, kao i časovi fizike na prirodno-matematičkom fakultetu.

Pripremna nastava na ostalim fakultetima niškog Univerziteta košta oko 12.000 dinara.

Mašinski fakultet početkom juna počinje besplatnu pripremnu nastavu budućih brucoša za prijemni ispit. Kako kažu, broj mesta bi trebalo da bude na nivou prošlogodišnjeg, 220 budžetskih i 20 samofinansirajućih mašinskih inženjera , i 50 budžetskih i 70 samofinasirajućih mesta na smeru inženjerski menadžent za osnovne studije.

Na Fakultetu umetnosti već više od mesec dana traju pripreme za studijske programe opšta muzička pedagogija, instrument i solo pevanje kao i za grafički dizajn. Priprema košta 1800 dinara nedeljno i podrazumeva 3 časa. Nastava traje do 26. aprila, a kandidate će koštati u zavisnosti od toga koliko časova budu pohađali.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu pripremna nastava za sve departmane počinje 22. marta i košta 12000 dinara za 50 časova, osim za buduće studente fizike koji mogu da pohađaju 30 besplatnih pripremnih časova.

Budući studenti arhitekture za pripremnu nastavu mogu da se prijave do 21. marta, a za časove matematike i slobodnog crtanja platiće 12.000 dinara, dok će budući građevinci morati da izdvoje 11.000 za pripremnu nastavu iz matematike, fizike ili mehanike.

Povezane vesti