018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počela Međunarodna letnja škola ekonomije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

“Kompanije u savremenom svetu biznisa“ tema je ovogodišnje Međunarodne letnje škole ekonomije koju, po deseti put, organizuje Ekonomski fakultet u Nišu. Edukacija je namenjena najboljim studentima završnih godina studija ekonomije iz Srbije, Rusije, Letonije, Slovenije i Makedinije,odakle dolazi i većina predavača.
Međunarodna letnja škola ekonomije nudi dodatno obrazovanje najtalentovanijim studentima zavrsnih godina ekonomskih fakulteta. Ove godine prijavilo se 80 polaznika. Više od polovine dolazi iz država bivšeg SSSR, Slovenije i Makedonije.
Trgovačka logistika u modernom poslovnom svetu i postovanje različith kutura, kao preduslov uspeha u internacionanoj trgovini, neke su od tema predavača iz okruženja.
Slovenci su od ovdašnjih ekonomista došli da nauče kako preživeti u doba krize. Imaju i kritički osvrt na aktuelnu ekonomsku poitiku.
“Međunarodna letnja škola ekonomije posebno je važna za studente Ekonomskog fakulteta u Nišu, jer bez skupih putovanja van zemlje mogu slušati inostrane predavače na Fakultetu gde studiraju“, kaže dekan ove visokoškolske ustanove prof.dr Zoran Aranđelović. On pojašnjava i da se u okviru glavne teme, izučavaju i načini povećanja efikasnosti privređivanja.
Letnja škola trajaće na niškom Ekonomsom fakuletu do 7.jula, posle čega se do 11.jula seli na Zlatibor. Uz nastavak stručnih predavanja, najbolji mladi ekonomisti iz sveta, upoznaće i prirodne lepote Mokre Gore, kulturno-istorijske spomenike Višegrada i novosagrađeni Andrićgrad.