018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počela je školska godina

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U Srbiji je danas počela školska godina za 860.000 osnovaca i srednjoškolaca. Za 71.000 đaka, koliko je ove godine prvi put selo u školske klupe, tradicionalno su priređene priredbe. U Nišu je prvacima srećan polazak u školu poželeo i gradonačelnik Niša prof. dr Perišić, koji je istakao da će Grad i ubuduće raditi na razvoju infrastrukture i opremanju škola, kako na gradskom tako i na seoskom području.

Stihovima i prozivkom đaka prvaka počela je nova školska godina u Osnovnoj školi “Čegar”. To je samo jedna od 7 škola na području opštine Pantelej, u kojoj su se pravci obradovali rančevima dobijenim od Grada i Opštine, ali i jedina škola koja je, za razliku, od prošle godine upisala više đaka.

- U školi imamo 1000 učenika, celo jedno odeljenje više u odnosu na prošlu godinu, tačnije 31 učenik više - kaže Goran Dinić, direktor OŠ „Čegar“.

Grad će, kao i do sada investirati u omladinu, a borba za školarce će i dalje biti prioritet Grada, rekao je prvacima i njihovim roditejima, gradonačelnik Niša prof. dr Perišić.

- Slušajte učitelje i roditelje i trudite se da budete što bolji. Srećan vam polazak u školu -  ovim rečima je gradonačelnik Niša pozdravio prvake.

Na području opštine Pantelej prvi razred upisalo je ukupno 500 đaka, koji će uskoro moći i da koriste školsku balon salu, a koju je opština Pantelej izgradila novcem dobijenim preko projekta međugranične saradnje sa bugarskom opštinom Lom.

- Mi ćemo se i dalje truditi da preko projekata pomažemo škole i obezbeđujemo uslove za bolji život građana, istakao je ovom prilikom Srđan Savić – predsednik opštine Pantelej.

Osim prvaka u Osnovnoj školi „Čegar“, poklon paketima sa škloskim priborom obradovali su se i svi mališani u Nišu koji su prvi put seli u školske klupe, i to zahvaljujući kompaniji IDEA, koja već drugu godinu zaredom misli na najmlađe Nišlije.

- Đacima prvacima smo podelili 2600 paketa, jer je toliko učenika i upisalo prvi razred u Nišu - rekao je Slobodan Tutin – direktor regije IDEA

Gradonačelnik Niša obišao je  Ekonomsku i Ugositeljsko- turističku školu, gde je i đacima prvog razreda srednje škole poželeo srećan početak školske godine, kao i osnovnu školu u Medoševcu.

- Jedan od strateških ciljeva Vlade je očuvanje sela, tako da će Grad ulagati I dalje u infrastrukturu seoskog područja i mlade zadržala na selu, istakao je gradonačelnik Zoran Perišić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti