018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počela „Buregdžijada“ na Keju (VIDEO)

Komentari: isključeni

Tradicionalna deveta manifestacija “Dani bureka“ i ove godine se održava na nišavskom Keju, preko puta hotela „My Place“, i za sve ljubitelje ovog specijaliteta biće otvorena do nedelje, 22. septembra – dan duže nego što je planirano.

Iako je zbog kiše svečano otvaranje pomereno za sutra, brojni pekari su, ipak, otovorili svoje štandove.

Buregdžijada, jedinstvena manifestacija koja promoviše čuveni srpski doručak, okupila je sedam niških majstora bureka i po jednu grupu pekara iz Grčke i Makedonije. Pored bogatog programa, gurmani mogu da probaju i više vrsta ovog specijaliteta. Pored ponude od klasičnog bureka sa sirom do kombinacije sa slaninom i pečurkama, pekari će pokušati da burek naprave sa nekim smelim sastojcima kao što je suvo grožđe i čokolada, otkriva Bratislav Vukadinović, predsednik Unije pekara Niš.

Tradicionalno će se praviti i najveći burek na svetu, odnosno onaj koji “drži“ rekord sa dimenzijama četiri puta dva metra, a svi gosti će moći da ga probaju.

Posetioci „Dana bureka“ moći će da uživaju u nastupima domaćih kulturno-umetničkih drušva, makedonskog ansambla, grčkog orkestra i koncertima niških muzičara, kao i u koncertima Bobana Zdravkovića i „Zvezde granda“ – Nikole Nešia Džonija i Denisa Ibrahimovića.

Povezane vesti