018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počela akcija suzbijanja glodara

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Do kraja jula u svim niškim parkovima, predškolskim i školskim ustanovama, stambenim zgradama, pijacama, grobljima, deponijama i nehigijenskim naseljima radiće se na suzbijanju glodara, saopšteno je iz Uprave za komunalne delatnosti. Sistematsku deratizaciju sprovodi “Jugoinspekt” iz Beograda – Društvo za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe.

U skladu sa ovogodišnjim Programom sistematske deratizacije, u Nišu je počela akcija uništavanja miševa i pacova.

- Suzbijanje i uništavanje glodara sprovodi se iz zdravstvenih, ekonomskih, estetskih razloga, kao i zbog očuvanja životne sredine - kaže Hranislav Đorđević, zamenik načelnika Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

U resornoj Upravi napominju da građani ekipama “Jugoinspekta” omoguće pristup svim površinama i objektima u kojima je planirana deratizacija.

- Trenutno se akcija sprovodi u opštini Crveni krst, i na osnovu izveštaja o nadzoru, koriste se sertifikovani parafinski mamci i lepak za miševe u prikladnoj ambalaži - dodaje Đorđević.

Po ovogodišnjem planu Uprave za komunalne delatnosti, deratizacija će se od 15. jula sprovoditi na području opštine Pantelej, dok bi celokupan posao trebalo da bude završen do kraja jula.

 

 

 

Povezane vesti