018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Počasne ulaznice za najboljeg učenika niških osnovnih škola (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Narodno pozorište u Nišu poklonilo je počasne ulaznice za sve predstave u 2014. Predragu Cvetkoviću, najboljem učeniku svih osnovnih škola u Nišu i dobitniku ovogodišnje “Svetosvake nagrade”. Direktor pozorišta Ivan Vuković kaže da trud i rad mladih treba nagrađivati, jer je primer svojim vršnjacima i da bez ulaganja u obrazovanje nema ni budućnosti.

Predrag Cvetković, učenik osmog razreda OŠ “Đura Jakšić” u Jelašnici, jedan je od dobitnika tradiconalne Svetosavske nagrade, zbog izuzetnih rezultata koje je postigao u školi i van nje. Proglašen je za najboljeg đaka svih niških osnovnih škola, a na državnim takmičenjima samo u prošloj godini osvojio je tri medalje, zlatnu iz fizike, srebrnu iz hemije i bronzanu iz matematike. Kako kaže, dve počasne ulaznice za nišku pozorišnu sezonu u 2014. su mu među najdražim priznanjima.

- Predrag još od trećeg razreda ne prestaje da zadivljuje svoje drugove zbog čega su ga prozvali Mali Tesla - kaže direktorka škole Slađana Miladinović i podseća da su nastavu u Jelašnici pohađali i glumac Ljubiša Samardžić, odbojkaš Lazar Grozdanović, profesori i akademski umetnici braća Miroslav i Miodrag Anđelković.

Trud i rad mladih treba nagrađivati i javno pohvaljivati, jer bez ulaganja u prosvetu i obrazvoanje nema ni budućnosti, rekao je direktor Narodnog pozorišta Ivan Vuković.

Četrnaestogodišnji Predrag Cvetković kaže da namerava da na leto upiše nišku Gimnaziju „Svetozar Marković“, u kojoj postoje specijalizovana odeljenja za izuzetno talentovane đake. I da će se, kasnije, kako dodaje, posvetiti prirodnim naukama i elektronici.

 

Povezane vesti