018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Poboljšati naplatu, smanjiti gubitke

Komentari: isključeni
Tagovi:

Prioritet elektro-društva «Jugoistok» je da u narednih 5 godina smanji gubitke električne energije za oko 7%, kažu u ovom preduzeću.

Kako ističe rukovodilac Centra za smanjenje gubitaka Miroljub Jovanović, tokom prethodna tri meseca već je postignut napredak, pa su gubici u odnosu na isti period prošle godine smanjeni za blizu 3 odsto. Zbog toga će Centar u narednih 5 godina preduzeti niz mera, posebno u cilju sprečavanja krađe električne energine, dodaje Jovanović.

Smanjenje gubitaka je kompleksan posao koji zahteva i velika ulaganja i radno angažovanje. Međutim, Jugoistok će tome biti potpuno posvećen narednih pet godina, kako bi se sprečilo neovlašćeno korišćenje električne energije, ali i prilagodilo novom Zakonu o električnoj energiji.

Pojačana kontrola mernih mesta, njihovo izmeštanje, i zamena brojila, samo su neke od najavljenih akcija u «Jugoistoku», kako bi smanjili gubitke, ali i ispoštovali zakon, koji predviđa da merna mesta pripadaju operateru distributivnog sistema. Jovanović apeluje na sve one koji neovlašćeno koriste električnu energiju da to više ne rade, jer su sankcije za to sada mnogo strože.

Ukoliko «Jugoistok» ostvari zadate ciljeve, to bi im uštedelo oko pedeset miliona evra, koja mogu biti uložena u tehničko osavremenjavanje, rekonstrukciju i izgradnju novih elektroenergetskih objekata, dodaju u ovom preduzeću.

 

Povezane vesti