018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pobednik nagradnog konkursa „Plakatom protiv droge“ – Đorđe Bogavac (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Pobednik šestog nagradnog konkursa „Plakatom protiv droge“,  koji svake godine raspisuje  Uprava za omladinu i sport je Đorđe Bogavac, učenik Umetničke škole u Nišu. U kategoriji osnovaca od 11 do 15 godina prvu nagradu za najbolji likovni rad osvojio je Luka Miladinović iz osnovne škole Ivan Goran Kovačić.
Niški kulturni centar bio je domaćin izložbe likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola.  „Mladić koji je rekao ne“ bila je tema dečjih radova, a izložba je rezultat konkursa pod nazivom Plakatom protiv droge. Generalni pobednik izložbe je Đorđe Bogavac, učenk Umetničke škole koja tradicionalno učestvuje na ovom konkursu.
Sofija Petković, učenica Osnovne škole „Ratko Vukićević“ osvojila je treće mesto u kategoriji dece od 7 do 11 godina.
Grad Niš i Uprava za omladinu i sport u saradnji sa Umetničkom školom u Nišu, kao i osnovnim školama, svake godine raspisuje konkurs koji ohrabruje mlade ljude da donose zdrave odluke. Izložbu likovnih radova na temu Plakatom protiv droge otvorio je Milan Pešić.
Izložba je objedinila veliki broj radova niških osnovaca. Deca su na maštovit i poučan način prikazala svoje viđenje problema narkomanije i načina njenog suzbijanja.

Povezane vesti