018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Plivanje: Jovana Bogdanović i Čaba Silađi najbolji

Komentari: isključeni

U bazenu Sportskog centra “Čair” održan je dvodnevni 22. po redu Internacionalni plivački miting “Sveti Nikola”, koji je uspešno organizovao istoimeni niški klub. Apsolutni pobednici veoma kvalitetnog takmičenja su prema očekivanju srpski reprezentativci Jovana Bogdanović i Čaba Silađi, koji su nedavno učestvovali na Evropskom prvenstvu u malim bazenima.

Oboje su dominirali u prsnom plivanju, a Silađi nije imao premca ni u sprintu delfinovim stilom. Od niških predstavnika treba istaći Aleksandru Tešić, Andriju Petkovića, Janu Ćirić, Aleksandra Nikolića, Ninu Cojić i Dimitrija Didića iz “Svetog Nikole”, kao i Jovanu Mitić, Damjana Ilića, Sanju Arsić, Miroslava Kocića i Lazara Živkovića iz Plivačkog kluba “Niš 2005”.

U rekordnom broju trka u pet uzrasnih kategorija učestvovalo je 560 plivačica i plivača, iz 61 kluba, od toga 37 inostranih, iz Bugarske, Grčke, Bosne i Hercegovine i Makedonije. Oborena su četiri državna rekorda Srbije, zatim čak 20 Bugarske i po nekoliko Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Povezane vesti