018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Platini: Blater je loša slika FIFA, mora da ode

Od:
Komentari: isključeni

NION – Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da je zahtevao od prvog čoveka FIFA Jozefa Blatera da napusti funkciju, ali da je Švajcarac to odbio.
„Do skoro nije mogao da izgubi, ali sada su se stvari promenile i mislim da je dosta bio na čelu FIFA. Ljudi više ne žele da Blatera za predsednika i tražio sam od njega da ode, ali odgovorio mi je da je prekasno. Blater daje lošu sliku o FIFA“, rekao je Platini.
Nekadašnji francuski fudbaler istakao je da mu nije bilo lako da od Blatera zatraži odlazak jer su dugogodišnji prijatelji.
„Nije lako reci prijatelju da mora da ode i tužan sam zbog toga. Bilo je mnogo skandala, a FIFA nije uspela da sprovede reforme, iako svuda ima loših ljudi“.
Platini je dodao da će većina evropskih delegata na sutrašnjem izboru za predsednika FIFA dati glas Blaterovom protivkandidatu – jordanskom princu Aliji bin al-Huseinu.
„On je ambiciozan i mlad i mislim da može mnogo da doprinese. Problem je što nema podršku regiona, ali verujem da će Blater izgubiti“, zaključio je Platini.

Tanjug 28 Maj 2015 16:39
Walter Bieri/Keystone via AP