018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Planirani novi projekti u Paliluli (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Budući da je među najsiromašnijim opštinama, niška Palilula nastoji da apliciranjem za  projekte obezbedi sredstva za različite namene. Priznanje predstavnika državnog vrha da je po pitanju uspešnosti realizacije prekograničnih projekata, prva u regionu, podsticaj je za dalje projektne aktivnosti koje bi trebalo da poboljšaju život Palilulaca.

Uređenje amfiteatra na Bubnju, izgradnja sportskih terena u Pasi Poljani, smanjenje broja divljih deponija, samo su neki od projekata koje niška opština Palilula sprovodi putem programa prekogranične saradnje. Za projektne aktivnosti, rukovodstvo ove opštine dobilo je usmeno priznanje ministarke bez portfelja Jadranke Joksimović, kao opština koja u čitavom regionu najbolje implementira takozvane IPA projekte.

U planu je formiranje Nacionalnog fonda za razvoj lokalnih samouprava putem kojeg će Palilulci ponovo ostvariti prekograničnu saradnju sa našim istočnim susedima.

S obzirom na to da je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, konkurisanje za sredstva iz pretpristupnih fondova jeste jedan od načina za poboljšanje ove neslavne statistike.

Povezane vesti