018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Plan suzbijanja krađe električne energije

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Zbog krađe struje niška Elektrodistribucija je prošle godine izgubila oko dvadeset šest miliona evra, što je za 0,6% manje u odnosu na 2011. godinu. Ipak, Centar za smanjivanje gubitaka, koji radi pri Privrednom preduzeću „Jugoistok“, nastaviće aktivno da radi na suzbijanju ove pojave, pa je nedavno donet petogodišnji plan prema kome bi gubici trebalo da budu znatno smanjeni.

Trenutni godišnji gubici iznose oko 21,06%, dok bi, sudeći po petogodišnjem planu Centra, oni do kraja 2017. trebalo da budu niži za oko 6%. To bi „Jugoistoku“ donelo uštedu od oko dvadeset jednog miliona evra i ta sredstva mogu biti uložena u tehničko osavremenjavanje, rekonstrukciju ili izgradnju novih elektroenergetskih objekata, kao i kupovinu novih brojila za zamenu postojećih i izmeštanje mernih mesta.

U narednom petogodišnjem periodu rad Centra trebalo bi da omogući efikasnije otkrivanje i sankcionisanje neovlašćenog korišćenja električne energije, stavljanje svih kupaca u ravnopravni položaj, kao i da što manje novca bude utrošeno na pokrivanje gubitaka.

Povezane vesti