018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Plaća se samo ono što je potrošeno (VIDEO)

Korisnici daljinskog grejanja, plaćanjem računa za septembar i oktobar, avansno su kupili toplotnu energiju koju će trošiti u toku grejne sezone, rekla je za NTV  PR Gradske toplane Milena Pavlović. Tokom sezone biće nekoliko nivelacija uplata i potrošnje, pa će svako platiti samo ono što je potrošio, a tarifni sistem će navesti potrošače da štede energiju.

Početkom meseca pojedini potrošači koji imaju daljinsko grejanje dobili su i do 30 odsto veće račune, a u Toplani kažu da je to u skladu sa prosečnom potrošnjom. Na podstanicama već neko vreme postoje kalorimetri koji mere potrošnju, a potrošači su dobili 1/12 svog prosečnog računa. Septembarskim i oktobarskim računom kupci plaćaju energiju koju će tek trošiti, a u toku sezone će se nekoliko puta nivelisati uplata i potrošnja kako bi na kraju svako platio onoliko koliko je potrošio, rekla je za NTV Milena Pavlović.

Cilj primene tarifnog sistema je ušteda energije, a oni koji su se do sada pregrevali dobili su veće račune za poslednja 2 meseca. Oni imaju mogućnost da regulišu svoje podstanice, kako bi postigli optimalnu temperaturu i umanjili potrošnju.

Toplana je potpuno spremna za najavljene niske temperature, ali ne i za uvođenje pojedinačnih mereča za svaku stambenu jedinicu, pa je to obaveza samih kupaca.

Oni kojima grejanje nije potrebno mogu da podnesu zahtev za privremenu obustavu isporuke toplotne energije, ali će morarti da plaćaju fiksni deo računa. Za sve prijave, tu je i telefon pozivnog centra Toplane 42 – 39 – 188.

Povezane vesti