018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pitanje opstanka organizacije “ZOO planet” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Iako je u toku prošle, ali i ove godine bilo dosta slučajeva da su se na javnim mestima pojavljivale divlje životinje, naročito zmije i to kada im vreme nije, grad još nema jasno definisan stav o eventualnom osnivanju službe koja će se baviti ovakvim problemima, kažu u organizaciji Zoo planet. Ističu da su do sada nebrojeno puta pomagali u takvim i sličnim situacijama, kao i pre par dana kada su hvatali smukove u školi u selu Drenovac, ali navode da je pitanje još koliko će moći da opstanu bez podrške lokalne samouprave, i najavljju da će možda početi da naplaćuju svoje usluge.
Pre nekoliko dana u školi Toplički partizanski odredi pojavilo se na desetine neotrovnih zmija, stepskih smukova, koje je voda iz poplavljenog podruma izbacila na površinu. Tada su u pomoć, osim pomoćnih radnika škole pritekli i voolonteri Zoo planeta.
Da imaju pune ruke posla govori i činjenica da trenutno u zoo kutku u Kamenici imaju preko 60 divljih uglavnom egzotičnih životinja o kojima se brinu, ali kažu da više ne mogu sami da se finansiraju. Tvrde da su pomoć već tražili od gradske uprave.
Volonteri zoo planeta rade već nekoliko godina unazad, i često su na terenu gde obavljaju svakojake intervencije, od spasavanja povređenih životinja do njihovog udomljavanja.