018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pismo „preteće sadržine“ u današnjem „Blicu“

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Neke građane koji su danas kupili dnevni list „Blic“ uplašilo je pismo koje su zatekli u novinama. Pismo je bilo u zatvorenoj koverti, a tekst pretećeg sadržaja, pa su neki shvatili da su pretnje upućene njima lično. Kako je u potpisu naveden sajt istina.co.rs, odatle se saznaje da je zapravo reč o kampanji koja ukazuje na pretnje novinarima, i nerasvetljene slučajeve krivičnih dela prema njima.

“Hoćeš da znaš istinu? Hoćeš da otkriješ šta se krije iza svega? Ili hoćeš da te mrak pojede?”, rečenica koja je odmah na početku misterioznog pisma zbunila, a neke i zabrinula. I u nastavku teksta govori se o potrazi za istinom, a deo teksta koji kaže “Pusti istinu…živi svoj život. Imaš svoju porodicu, svoje prijatelje, čuvaj ih…ne želiš da im praviš problem”, još više je uznemirio građane, poput Nišlije koji je zbunjen doneo pismo redakciji „Niške televizije“.

Ukoliko odete na sajt, potpisan na kraju pisma, istina. co.rs, shvatićete da je reč o pretnjama upućivanim novinarima u Srbiji. a tokom prepodneva na sajtu se prikazivao i klip sa muškarcem sa fantomkom, koji izgovara isti tekst. Sada je taj video uklonjen.

Kako pišu izrevoltirani čitaoci, neki su vraćali novine prodavcima, i tražili objašnjenje, a neki su čak pretnje shvatili lično, i obaveštavali policiju. Na sajtu objašnjavaju da im je cilj da ljudi u Srbiji postanu svesni opasnosti sa kojima se novinari sreću u svojim naporima da otkriju istinu, i da im na neposredan način pokažu u kakvim uslovima novinari rade i kako se osećaju. Koliko je kampanja uspešna, prosudite sami.

Povezane vesti