018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pijaca u Durlanu prokišnjava, prodavci zabrinuti [UPD] (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Zakupci lokala na durlanskoj pijaci više od tri godine imaju zbiljan problem zbog prokišnjavanja. Pri svakoj većoj kiši gornji nivo ove, inače zatvorene pijace, potpuno je poplavljen, a prodavci su uplašeni i za svoju bezbednost zbog toga što se tu nalaze strujni kablovi, pa može da dođe do ozbiljne havarije. I pored brojnih obećanja, kako kažu, konkretnih rezultata i dalje nema.

Iako prodavci ističu da redovno plaćaju zakup i poreze, uslovi za rad su daleko od idealnih. Kišobrani, čak i šatorska krila u ovom delu pijace nisu retkost, a svaki veći pljusak im, kako kažu, uništava robu. Mušterija gotovo i da nema jer su podovi klizavi, pa se često dešava da posetioci padaju. Osim toga, prodavci dodaju da mušterijama nije prijatno da ih kiša kvasi.

Zakupci lokala kažu da su se obraćali mnogima, ali da osim obećanja nisu dobili ništa. Osim toga, ističu da boravak ovde nije bezbedan.

Direktor JKP „Tržnica“ Radovan Milojević je za NTV pojasnio da trajni projekat zamene krova postoji, ali da ovo preduzeće ne može samostalno da ga realizuje, jer je svega 30% objekta u vlasništvu „Tržnice“. Ostatak je, kako tvrdi, u privatnom vlasništvu, zbog čega je potrebno da se postigne dogovor. Uprkos tome, Milojević kaže da su delovi krova nekoliko puta sanirani, kako bi se prodavcima koliko-toliko izašlo u susret, dok se problem trajno ne reši.

Povezane vesti