018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Petnaest miliona za parterno uređenje Kardiohirurgije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Skupština grada usvojila je izmene i dopune programa uređivanja građevinskog zemljišta i izgradnje sa finansijskim planom za 2014. To znači da će iz budžeta grada biti izdvojeno 15 miliona dinara za parterno uređenje oko zgrade Kardiohirurgije. Time je, kažu nadležni, omogućeno da Klinika krene sa radom najkasnije do kraja godine.

Posle brojnih odlaganja, izgleda da će Klinika za kardiohirurgiju konačno početi sa radom. Iako je, prema najavama, to trebalo da se desi još u martu prošle godine, nije bilo tako. Kao razlozi su navedeni to što provobitnim projektom nisu bile predviđene dve već jedna operaciona sala, nepostojanje trafo-stanice, pa je bilo potrebno vreme da se to promeni. Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić kaže da je parterno uređenje poslednji korak pre nego što klinika počne sa radom, i da je zbog toga, kako ocenjuje, ovo jedna od najvažnijih skupštinskih odluka.

Predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić takođe smatra da je ovo jedna od ključnih odluka, jer se njome omogućava da Klinika za kardiohirurgiju dobije sve potrebne dozvole pre nego što počne sa radom.

Sa druge strane predsednik GO Ujedinjenih regiona Srbije smatra da nema razloga da grad finansira nešto što je izgrađeno republičkim novcem i smatra da bi gradski čelnici trebalo da rade na tome da i novac za parterno uređenje dobiju od države. Sličnog mišljenja je i odbornik Demokratske stranke Miodrag Radović koji smatra da postoje drugi, mnogo važniji, problemi u gradu za čije rešavanje je potreban novac iz budžeta grada.

Ipak, gradonačelnik ne smatra da se radi o nenamenskom trošenju novca, jer će korist od ove Klinike biti ogromna.

Kako je najavljeno, očekuje se da Klinika za kardiohirurgiju počne sa radom u naredna tri meseca, a najkasnije do kraja godine.

Povezane vesti