018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Petina vodomera nije očitana godinama!

Komentari: isključeni

Novo rukovodstvo vodovoda prilikom preuzimanja računovodstvene dokumentacije, zateklo je zabrinjavajuće podatke u poslovanju ovog javnog preduzeća. Od ukupno 50.000 potrošaca, 10.000 vodomera nije očitavano, što znači da čak 20% Nišlija nije plaćalo vodu i to godinama unazad.

- Potrošači koji redovno plaćaju svoj račun nisu oštećeni, a protiv odgovornih su preduzete odvorajaće mere. I pored toga JKP „Naissus“ je solventna firma kaja svojim radnicima redovno isplaćuje zarade, a građanima Niša isporučuje jednu od najkvalitetnijih voda za piće u Evropi, kaže direktor Dejan Andrejević.

Kada je pre nekoliko nedelja novo rukovodstvo gradskog vodovoda započelo akciju kontrole potrošača i racionalne potrošnje vode, došlo je do zapanjujućih podataka.

Radi izgradnje saobraćajne infrastrukture, u toku su završni radovi na izmeštanju dela vodovoda Studena – Niš.

Svi radovi povereni su građevinskoj operativi JKP „Naissus“, što govori o poverenju koje su država i investirori ukazali niškom vodovodu. U toku je dezinfekcija cevi, a svečano otvaranje trase magistralnog vodovoda očekuje se posle Nove godine, kaže direktor Andrejević.

 

Povezane vesti