018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pet uništenih vozila za 50 dana

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Dan posle dva odvojena incidenta u Nišu, u kojima su uništeni automobili prvo vlasnika menjačnice Vinka E, a potom vozilo profesorke matematike Jasmine P, policija ne saopštava detalje istrage. Nema dokaza da su ova dva događaja povezana, kao ni ko su počinioci sličnih incidenata, koji su se dogodili januara, kada su u eksplozijama oštećena još 3 vozila, a jedno lice izgubilo život.

U razmaku od samo nekoliko sati, 18. marta‚ u Nišu su uništena dva vozila. Pukom srećom niko nije povređen, iako je «bmw», vozilo Vinka E, inače i vlasnika menjačnice, zapaljen u ranim jutarnjim časovima, dok je na automobil „reno“, bačena ručna bomba. Za sada je nepotvrđena informacija da li je „reno“ koji pripada Jasmini P. profesorki matematike u Prehramebno – hemijskoj i Srednjoj građevinskoj školi «Neimar» bio meta napada, ili je bomba slučajno pala ispod ovog vozila, parkiranog u ulici Vojvode Mišića 75, a kašikara bila namenjena nekom drugom.

Očevici govore da je neki mladić sa kapuljačom na glavi bacio bombu iz daljine i da je potom otrčao iza garaža i pobegao.
Policija proverava sve činjenice u vezi ovog događaja, ali još nema potvrda da li je napad na „bmw“, koji pripada vlasniku niške menjačnice ima veze sa njegovim poslom.

Podsetimo, sličan incident dogodio se 27. januara, kada je u eksploziji bombe podmetnute ispod «fijat punta», parkiranog kod durlanske pijace, poginuo tridesettrogodišnji Đorđe Stojanović, sin Zvonka Stojanovića, vlasnika menjačnice «Cekin». Počinilac do sada nije pronađen. A u noći nakon ovog tragičnog događaja, 28. janura, u ulici Branka Miljkovića zapaljen je «mercedes», koji je pripadao niškom fudbaleru Aleksandru Pešiću, a dva dana kasnije u manjem požaru u Ulici 7. juli štetu je pretrpeo i «audi».

Povezane vesti