018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pešić: Iz korena promeniti pristup problemu vršnjačkog nasilja (VIDEO)

Komentari: isključeni

Nasilje među mladima sa fatalnim ishodom u konstantnom porastu, a statistika pokazuje da i Niš nije van tih tokova, bez obzira što smo jedina lokalna samouprava u zemlji koja je usvojila Strategiju za bezbednost mladih.

,,Trebalo bi iz korena promeniti pristup problemu vršnjačkog nasilja, a poruke mladima treba upućivati tamo gde oni jesu: na društvenim mrežama, u školama i na mestima gde se fizički okupljaju, ocenio je u emisiji ,,Hoću da znam“ Milan Pešić, član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport.

Strategija za bezbednost mladih u Nišu je doneta, a njena primena tek treba da krene, što će omogućiti i pronalaženje donatora koji će finansijski pomoći projekte za unapređenje položaja mladih.

Kako bi smanjio nivo vršnjačkog nasilja, lokalni menadžment već 12 godina sprovodi vršnjačku edukaciju o zloupotrebi droga, a većnik zadužen za mlade poručio je u našoj emisiji ,,Hoću da znam“ da sve institucije treba da se angažuju oko ovog problema. Ocenjuje da većina škola pokazuje pasivnost u ovom procesu.

Veliki broj lokacija u gradu ,,pokriven“ je video nadzorom, a naredni korak trebalo bi da bude postavljanje kamera u niškoj Tvrđavi.