018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pešački prelaz „crna tačka“ za pešake (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Grad je zahtevao da ulica Dimitrija Tucovića bude u njegovoj nadležnosti kako bi mogli da postave semafor na raskrsnici sa Kajmakčalanskom ulicom. Na pešačkom prelazu na tom mestu, od sredine prošle godine, vozači su udarili čak 5 pešaka.

Ulica Dimitrija Tucovića, naročito deo kod Železničke stanice, „crna tačka“ je za pešake. Početkom aprila na ovom mestu autobus je usmrtio 81-godišnju ženu, januara je automobil oborio 52-godišnjeg pešaka na zebri, a samo mesec dana ranije taksisata je na prelazu ispred Pošte usmrtio pešaka. Novembra je, takođe na pešačkom prelazu „oborena“ 63-godišnja Nišlijka, dok je juna teško povređena tinejdžerka. Celom dužinom ulice, koja se proteže od Apelacionog suda do KP doma, tokom prošle godine su u saobraćaju poginule dve osobe, 8 je teško, a 23 su lakše povređene.

Gradski većnik Mihajlo Zdravković kaže da je ovo državni put i da je za njega nadležno preduzeće „Putevi Srbije“. Kako bi povećali bezbednost pešaka i vozača u Dimitrija Tucovića, zahtevali su da ulica pređe u nadležnost grada.

Zdravković, međutim, nije mogao da precizira kada će grad moći da postavi semafor u ovoj ulici. Sada, kaže, sve zavisi od administracije. Do tada ostaje samo policijska kontrola, koju su, kako kažu u PU, pojačali od početka godine. 2014. saobraćajci su u ulici Dimitrija Tucovića kaznli 328 vozača zbog prekoračenja brzine, dok su, samo od početka ove godine, sankcionisali 40 vozača više. U niškoj policijskoj upravi kažu da su zahtevali od nadležne uprave da postavi ležećeg policajca, a od Direkcije za izgradnju grada da poboljša uličnu rasvetu.

Povezane vesti