018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Perunov hroničar” ima logističku i moralnu podršku grada (VIDEO)

Ekranizacija srpske verzije Gospodara prstenova, kako mnogi nazivaju trilogiju Perunov hroničar, Miloša Petkovića, ima logističku i moralnu podršku grada, rekao je danas predsednik skupštine Mile Ilić. On je dodao da ekipi filma ne može da obeća finansijsku podršku, ali će grad učiniti sve ššto je u njegovoj moći da realizacija prvog niškog igranog filma uspe.
Epska fantastika, slovenska mitologija, predeli juga Srbije i niški umetnici. Sve ovo je odličan temelj za stvaranje prvog niškog igranog filma. A delo koje bi trebalo da oživi na velikom platnu je trilogija Perunov hroničar.
Jedan ovakav projekat bi za grad mogao da učini mnogo. Osim što bi poljšao kulturni život grada, on bi takođe i privukao turistie i poboljšao turističku ponudu Niša. Predsednik skupštine grada je prepoznao dobru ideju ovih mladih umetnika i podržao ih.
Na projektu će raditi veliki broj niških glumaca i muzičara, a najavljena je i saradnja sa Rusima. Ono što je zanimljivo je da će za potrebe filma biti angažovani i viteški klubovi.

  • Laufer

    Dobro zamisljen serial samo da bude ostvaren znajuci nas sve sto zapocnemo ne divrsimo . Pa sam zato ja po ovom pitanju persimista jer treba mnogo novca ako hocemo dobar i hvalitetan film.