018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Perišić: “U novoj godini nastaviće se sa merama štednje na svim nivoima” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Gradonačelnik Zoran Perišić kao najvažnije investicije u minuloj godini naveo je fabrike „Džonson elektrik“ i „Leoni“, kao i dolazak kompanije „Wizz air“ koja će od 3.jula uspostaviti letove dva puta nedeljno do Bazela.
U novoj godini nastaviće se sa merama štednje na svim nivoima ali biće i „kadrovskih rezova“ da bi grad još bolje funkcionisao, poručio je Perišić u intervjuu za leskovački internet portal Jugmedia.
„U “Džonsonu” trenutno radi 170 ljudi, a plan je da se do juna 2016. godine zaposli 1.050 naših sugrađana. Nišlije su popunile određeni broj radnih mesta i u “Leoniju”, jer Doljevac nema dovoljno radne snage da popuni to mesto, rekao je gradonačelnik Niša i najavio rezove u samom gradskom vrhu.
„Sa prvim radnim danima doći će do smene nekih saradnika, gradskih većnika, i onih koji jednostavno nisu pokazali zainteresovanost da se uhvate u koštac za izazovima kojih je bilo napretek predhodne godine. Štedićemo na svim novima, nećemo kupovati nove automobile, osim onih koji su neophodni za funkcionisanje gradske uprave, smanjićemo troškove reprezentacije. Moram na napomenem da smo najveći izdatak sa pozicije reprezentacije imali prilikom zasedanja Vlade Srbije u Nišu, naveo je Perišić.
Gradonačelnik kaže da Niš planira i izdavanje municipalnih obveznica po ugledu na Šabac, Novi Sad i Staru Pazovu. „Novcem kojim budemo obezbedili od prodaje obveznica građanima uradićemo nekoliko kapitalnih projekata. Imamo podršku Stalne konferencije gradova i opština, radićemo potrebnu studiju, a imali smo razgovore i sa nekoliko banaka. Nedovršene ulice biće završine do kraja godine, razmišlja se i o sanaciji bazena, izgradnji azila za pse, Oficirski dom će takođe biti završen. Potrebne su nam i nove industrijske zone, kako bi investitori mogli nesmetano da dolaze u Niš, poručio je Zoran Perišić.