018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Perišić: Preostale rate gradskih stipendija do kraja godine

Talentovani učenici i studenti  kojima je Grad Niš odobrio stipendiju od početka godine primili su tri rate. Gradonačelnik Niša kaže će se do kraja godine steći uslovi za isplatu zaostalih 6 mesečnih stipendija, jer do sada u budžetu nije bilo dovoljno priliva sredstava za ove namene.

Za dobitnike gradske stipendije ove godine izbarano je 170 studenata i oko 50 srednjoškolaca  sa izuzetnim uspehom tokom školovanja. Isplaćuje se u 12 rata od početka kalendarske godine. Međutim, do sada su isplaćene samo za januar, februar i mart.

Mesečna rata stipendije iznosi 6 000 dinara, što je u odnosu na prošlu godinu manje za oko hiljadu dinara. Do smanjenja iznosa je došlo kako bi što veći broj studenata i srednjoškolaca koji to i zaslužuju bio obuhvaćen ovom stipendijom. Podsetimo, maturanti bi trebalo da je primaju do kraja avgusta, a apsolventi do istekla apsolventskog staža.

Povezane vesti

  • Aleksandra

    Evo ga kraj decembra, i nista od tog obecanja. Stigli su samo pocetkom novembra da uplate aprilsku ratu, a ostalo – nista. Stvarno nije fer prema nama, studentima, da se ovako radi, da svaki dan ocekujemo da dobijemo neki dinar i nista. A nova godina i ostali praznici se blize, a mi bez dinara u dzepu.