018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Perišić: Oživljavanje privrede i restrikcija budžeta (VIDEO)

Komentari: isključeni

Obeležavanje petogodišnjice Srpske napradne stranke, konvencije u Novom Sadu, Nišu i Beogradu, pokazale su da je ta stranka najjača politička opcija, koju su građani prepoznali kao jedinu sposobnu da se izbori sa postojećom ekonomskom krizom u kojoj se Srbija nalazi, kaže predsednik GO SNS i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.  Svečane konvencije pokazale su i da u samoj stranci nema dileme da je njen predsednik Aleksandar Vučić, iako rešen da sprovede nepopularne mere štednje, jedini političar koji je u stanju da zemlju izvede iz krize, ističe Perišić. 

Prioriteti u narednom periodu biće oživaljavanje privrede, borba protiv korupcije i ozbiljne mere štednje. Što se tiče lokalnih samouprava, još se čekaju smernice o tome na koji način i kojoj meri će se sprovoditi mere štednje, ali je sigurno da bi budžet barem u naredne dve godine morao da bude restriktivan, i da se rashodi uravnoteže sa prihodovnom stranom, kaže gradonačelnik Perišić.

Gradonačelnik  je, na zahtev novinara, predstavio i podatke o troškovima za službena putovanja na nivou grada, ističući da ta pozicija nije probijena. Prema njegovim rečima u tekućoj godini utrošeno je ukupno 3 miliona 900 hiljda dinara, od toga na putovanja za inostranstvo 2 miliona 600 hiljada. On je istakao da je najveći broj putovanja imala uprava za energetiku zbog članstva u velikom broju oraganizacija i radnih tela. Gradonačelnik Perišić je, ipak, najvio i da će se u narednom periodu raditi na smanenju troškova za službena putovanja.

Povezane vesti