018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Perišić: Odgovornost funkcionera mora biti na višem nivou

Komentari: isključeni

,,U ovom trenutku lokalni izbori nisu predmet našeg rada, ali odgovornost lokalnih funkcionera mora biti na višem nivou“, izjavio je predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, i na pitanje novinara pojasnio da se u narednom periodu mogu očekivati smene pojedinih rukovodilaca u Nišu, ali isključivo zbog toga što nisu radili kako treba.

Osvrnuvši se na rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, na kojima je SNS odnela apsolutnu pobedu, Perišić je ocenio da se prvi put u poslednjih 15 godina u Srbiji glasalo za, a ne protiv nekoga.

Nišlije su svoje poverenje na izborima u nedelju poverile Srpskoj naprednoj stranci sa 49,75 procenata. Po opštinama, postotak u korist „naprednjaka“ je i veći, Perišić posebno ističe rezultat u dvema niškim opštinama – Medijani i Niškoj banji, gde su do sada pobeđivali drugi, a gde je u nedelju njegova partija osvojila najviše glasova birača.

Lokalna administracija mora biti brža i efikasnija. Reforme će se odnositi i na taj sektor, a prvi čovek SNS-a u Nišu najavljuje da će u narednih 15 dana pokrenuti više od 10 prijava zbog uzurpacije javnih površina u gradu. Za to što Niš ne prihoduje od zimskih bašta, okrivljuje nadležne uprave.

Perišić je, na pitanje novinara, odbacio optužbe da je bilo novih zapošljavanja u javnom sektoru Niša. Ističe da nema mandat da dodatno zadužuje grad i da neće učiniti ništa da optereti budžet, naročito u situaciji kada mora da otplaćuje – kako kaže, ,,fantomska“ dugovanja iz doba prethodnih vlasti.

Povezane vesti