018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Perišić:“Dug grada prema „Gorici“ nije najveći problem ovog preduzeća“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Javnom rasvetom i signalizacijom moglo bi da se bavi drugo preduzeće a ne Gorica, najavio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić. Ovo bi moglo da reši problem poslovanja Gorice, u čijoj bi nadležnosti ostalo uređenje gradskog zelenila i održavanje grobalja. Gradsko veće usvojilo je Program rada Zoohigijenske službe, a kako su najavili „Park za pse“ bi u Čairu trebalo da bude ograđen za mesec i po dana.
S obzirom na to da je račun JKP „Gorica“ u blokadi i da deo zaposlenih treži smenu rukovodstva, obrazovan je tim koji bi trebalo da reši probleme u poslovanju ovog preduzeća, kaže gradonačelnik Niša. Iako su dugovanja grada prema „Gorici“ oko 20 miliona dinara, ovo nije najveći problem ovog preduzeća, tvrdi Perišić. Od početka godine sa gradskog na račun „Gorice“ uplaćeno je 15 miliona dinara, što je najviša suma koja je uplaćena gradskom javnom preduzeću ove godine. Kada ne bi brinuli o signalizaciji i javnoj rasveti, poslovali bi bolje. Sužavanje nadležnosti na zelenilo i groblja je rešenje koje je rukovodstvo „Gorice“ predložilo.
Po programu rada koje je usvoji veće za Zoohigijensku službu je za ovu godinu izdvojeno 8 miliona dinara. Do kraja godine predvideli su sterilizaciju 730 pasa lutalica, a za mesec i po dana bi trebalo da bude ograđen i „Park za pse“ u Čairu, jedino mesto u gradu gde će vlasnici moći da puštaju svoje ljubimce sa povodnika tokom dana. Izgradnja Azila za pse lutalice će morati još da sačeka jer iziskuje puno para, kaže Perišić.
Gradsko veće je usvojilo rešenje po kome se oko 10 i po miliona dinara preko projekata od javnog interesa dodeljuje udruženjima i organizacijama osoba sa invaliditetom. Do sada je za sredstva konkurisalo 16 organizacija, a prihvaćeno je 12 projekata kojima je namenjeno 8 miliona i 20 hiljada dinara.