018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Perišić: Avio linija Niš-Beograd najverovatnije od 1. decembra (VIDEO)

Posle pregovora sa “Er Srbijom“ otvorena je ozbiljna mogućnost za uspostavljanje letova između Niša i Beograda od 1. decembra, i to uvođenjem jednog jutarnjeg polaska sa niškog aerodroma i jednog večernjeg iz prestonice. Gradonačelnik Zoran Perišić potvrđuje da je imao pregovore sa domaćim avio-prevoznikom, a epilog se očekuje u nedeljama koje slede. Ukoliko ova linija bude uspostavljena, uklopiće se u mere štednje, što je nedavno Perišić i pojasnio, obrazlažući nemogućnost Grada da i dalje daje velike subvencije za prazna mesta do Podgorice.

Ozbiljne su mogućnosti da od 1. decembra krenu letovi iz Niša prema Beogradu i to svakog jutra, dok bi uveče išao povratni let. Niš u ovom trenutku ne može finansijski da podnese subvencije za održavanje linije Niš – Podgorica “Montenegro erlajnsa“. Gradonačelnik je rekao da u ovom trenutku dug prema ovom prevozniku iznosi oko 95.000 evra, a izdaci za pomenutu liniju u zimskom periodu, kada je u proseku bilo samo 12 putnika, umeo da bude i 110.000 evra mesecno.

Perišić dodaje da shvata znacaj niskog aerodroma, I da smanjenje broja letova ne znaci ukidanje putnickog saobracaja iz niske aero luke. Prihodi u budzetu grada su smanjeni a od juanuara ce transfer iz republike biti jos manji. CH: Perisic… / moram da vodim racuna I o drugim oblastima….

“Montenegro erlajns“ sada ima pet letova nedeljno do Podgorice, a sva nepopunjena mesta u avionima finansiraju se iz niškog budžeta. Trenutni ugovor sa crnogorskim prevoznikom znatno je povoljniji za Niš od prethodnih, ali i dalje predviđa velika izdvajanja koja Niš ne može više da podnese. U poslednjim pregovorima ponuđeno je smanjenje iznosa subvencija ili broja letova, odnosno da se Crnogorci odreknu dela prihoda, a naš grad dela taksi, kako bi linija opstala. Čeka se potez “Montenegro erlajnsa“, a u međuvremenu otvaranje, popularno rečeno – „vazdušnog mosta“ između Beograda i Niša, što je najavio niški gradonačelnik.

Povezane vesti