018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Penzioneri u nezavidnom položaju (VIDEO)

Komentari: isključeni

Udruženje penzionera Grada Niša danas je obeležilo 67 godina postojanja. U Srbiji ima oko 1.700.000 penzionera, sa prosečnom penzijom od 24.000 dinara. Iako su u nezavidnom položaju, upravo penzioneri čuvaju socijalni mir, s obzirom na veliku stopu nezaposlenih, kaže državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Dragi Vidojević.

Govoreći o pričama u javnosti da će MMF tražiti povećanje starosne granice za odlazak u penziju, i za žene i za muškarce, na 67 godina, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike Dragi Vidojević ističe da o tome u susretu sa predstavnicima MMF-a nije bilo reči i da je to nerealno.

Vidojević dodaje i da, bez obzira na teško stanje u kome se nalaze, penzioneri ipak čuvaju socijalni mir u državi sa velikim brojem nezaposlenih.

Kada je reč o povećanju starosne granice za dve godine za odlazak u penziju žena, Vidojević ne može da precizira kada će ova odluka biti doneta. Govoreći o merama Vlade kojima se smanjuju plate onima koji imaju preko 60.000 i 100.000 dinara, zamenik predsednika Saveza penzionera Srbije Đura Perić kaže i da će se ta odluka sigurno odraziti na penzioni fond.

Inače, Niš ima 63.000 penzionera, a svečanost povodom 67 godina postojanja Udruženja penzionera grada Niša poslužila je upravo za analizu njihovog statusa.

 

Povezane vesti