018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Patriotski blok predstavio u Nišu Božićni proglas (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Demokratska stranka Srbije je, povodom 23 godine svog postojanja, zajedno sa predstavnicima pokreta “Dveri“ predstavila u Nišu takozvani Božićni proglas. U njemu je sadržan njihov plan razvoja Srbije čiji su osnovni ciljevi ekonomski patriotizam, evroskepticizam i očuvanje srpskog identiteta. Otvoreni su, kažu, za priključivanje svih grupa i pojedinaca koji sebe smatraju rodoljubima, a zalagaće se za vanredne izbore na svim nivoima u 2015. -oj.
Evroskepticizam, očuvanje Kosova u sastavu Srbije, politika koja se protivi ulasku u Evropsku uniju i NATO samo su neki od principa kojih se drži takozvani patriotski blok okupljen oko Demokratske stranke Srbije. Ova partija je svoju 23. godišnjicu obeležila okruglim stolom na temu “Odgovornost za budućnost zemlje“ održanim u Nišu.
Patriotski blok, osim DSS-a, čine i pokret “Dveri“ ali i pojedinci nezadovoljni postojećom vlašću koji smatraju da Srbija treba da skrene sa evropskog puta i okrene se sebi.
Patriotske političke snage kažu da su otvorene za sve one koji sebe doživljavaju kao rodoljube, nezadovoljne aktuelnom političkom situacijom.