018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Pas udaren bez razloga?

Zakon u Srbiji štiti i životinje. To se na delu pokazalo danas u niškoj ulici Jovana Skerlića, kada je, prema recima očevidaca, prolaznik na biciklu nogom udario ljubimca jedne žiteljke te ulice. Da li je to uradio iz straha ili nekog drugog razloga, morao je da objasni policiji, koja je izašla na lice mesta. Drugu stranu ovom prilikom nismo uspeli da čujemo.

Zakoni u Srbiji daju jasne propise na osnovu kojih bi trebalo da budu kažnjeni svi oni za koje se utvrdi da su maltretirali ili povredili životinju. Slučaj iz niške ulice Jovana Skerlića staviće na test i zakonodavstvo, i one koji ga sprovode. Naravno, ukoliko se utvrdi da je prolaznik na biciklu zaista bez razloga udario psa ispred kuće vlasnika.

Čeka se reč policije. Njihova istraga će dati zvanične informacije o tome da li je bilo zlostavljanja ili ne. U međuvremenu, podsetimo da je propisima predviđeno da onaj ko ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju bude kažnjen novčano ili zatvorom do godinu dana. Zakon o dobrobiti životinja kaže i da će se negativnom sankcijom od 5.000 do 50.000 dinara kazniti za prekršaj svaki zlostavljač, zanemarivač ili ubica životinje. Za pravna lica kazna se kreće od sto hiljada do milion dinara.

Povezane vesti

  • vesnica

    komsija ivica peric je udario psa,gde li ce mu dusa… namerno ga je sutnuo,ispod repa.pas se kretao ka svojim ukucanima,mrdao repicem,radovao…s leda je dobio mucki udarac…ovo je zlo…ivica peric iz skerliceve ul.25, …